В начало

Ціни на нафту впали більш ніж на 2% – Reuters

У понеділок ціни на нафту впали більш ніж на 2%, знищивши всі прибутки минулого тижня, оскільки плани стимулювання Китаю не викликали довіри інвесторів, а імпорт нафти в країну впав п’ятий місяць, що викликало занепокоєння попитом на пальне.

Ринки також залишалися напруженими через потенційні атаки Ізраїлю на іранську нафтову інфраструктуру.

Станом на 11:00 за Гринвічем ф’ючерси на нафту Brent упали на $1,84, або 2,3%, до $77,20 за барель, тоді як ф’ючерси на нафту West Texas Intermediate у США впали на $1,87, або 2,47%, до $73,69 за барель. Минулого тижня Brent здорожчала на 99 центів, а WTI піднялася на $1,18.

«Заходи монетарного стимулювання Китаю не дали стимулу, і обіцянка Міністерства фінансів давати більше позик, зроблена на вихідних, містила багато кліше й фраз, але мало заспокійливих і переконливих деталей», — сказав Тамас Варга з нафтової брокерської компанії PVM.

З його слів, «дефляційний тиск на ціни виробників залишався вкоріненим у вересні на тлі слабкого споживчого попиту».

Негативні новини з Китаю переважили занепокоєння ринку щодо тривалої ймовірності того, що відповідь Ізраїлю на ракетну атаку Ірану 1 жовтня може призвести до порушення видобутку нафти.

У неділю США заявили, що спрямують війська в Ізраїль разом із передовою протиракетною системою в дуже незвичайному розгортанні, призначеному для посилення протиповітряної оборони країни.

«Загальне відчуття таке, що ринки топчуться на місці перед відповіддю Ізраїлю на Іран, і немає реального напрямку для цін, поки ситуація на Близькому Сході не проясниться», — сказав аналітик Panmure Liberum Ешлі Келті.

Зі слів офіційних осіб, США приватно закликали Ізраїль відкалібрувати свою відповідь, щоб уникнути розгортання ширшої війни на Близькому Сході, причому президент Джо Байден публічно висловив свою позицію щодо ізраїльської атаки на ядерні об’єкти Ірану й занепокоєння з приводу удару по енергетичній інфраструктурі Ірану. 

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти