В начало

Ціни на нафту ростуть після обвалу напередодні

Также доступно на украинском языке

Ціни на нафту піднімаються у середу після падіння більш ніж на 6% за підсумками попередньої сесії. Вартість травневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures на 7:20 КСК у середу становить $101 за барель, що на $1,09 (1,09%) вище за ціну на закриття попередньої сесії.

За підсумками торгів у вівторок ці контракти здешевшали на $6,99 (6,5%), до $99,91 за барель.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на квітень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) становить на цей час $97,04 за барель, що на $0,6 (0,62%) вище за підсумкове значення попередньої сесії. Напередодні вартість цих контрактів впала на $6,57 (6,4%), до $96,44 за барель.

Ціни на нафту Brent і WTI досягли максимумів з 2008 року 8 березня на тлі війни, розв'язаної росією в Україні, проте з цієї миті вони обвалилися вже на 22%, що вказує на «ведмежий» тренд, зазначає Market Watch.

Падінню цін на нафту сприяли зокрема побоювання зниження попиту в Китаї, де відзначається черговий спалах захворюваності на COVID-19, через який у низці регіонів країни було запроваджено карантинні обмеження.

«Основна риса ринку зараз – це висока волатильність», – зазначає аналітик JTD Energy Services Pte. в Сінгапурі Джон Дрісколл.

«Тут не йдеться про фундаментальні чинники, це все геополітика, істерія і страх. Нафтовий ринок, ймовірно, знову піде вгору, проте, можливо, вже не так різко», — наводить слова експерта агентство Bloomberg.

Дані Американського інституту нафти (API), опубліковані напередодні ввечері, показали зростання запасів нафти в США минулого тижня на 3,75 млн барелів.

Офіційні дані про запаси оприлюднить Міністерство енергетики США в середу о 17:30 КСК.

Джерело: «Інтерфакс»

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти