В начало

Україна хоче купувати більше газу в Польщі – PGNiG

Также доступно на украинском языке

Польська державна нафтогазова корпорація (ПДНК) PGNiG, за словами її президента Павла Маєвського, веде перемовини про постачання додаткових обсягів природного газу в Україну на прохання української сторони. Про це пише «Бізнес.Цензор» з посиланням на «Польське радіо».

Павел Маєвський зазначив, що наразі ведуться торгові перемовини про додаткові постачання з Польщі, але не захотів розголошувати їх подробиць.

«Звичайно, постачання газу на український ринок дещо обмежені наявною транспортною інфраструктурою. Тобто до 1,5 млрд кубометрів природного газу на рік – це потужність інтерконектора на кордоні з Україною», – констатував Маєвський.

Він додав, що «це не ті обсяги, що здатні покрити весь попит України, який значно перевищує попит Польщі». Як відомо, щорічно Україна споживає близько 30 млрд куб. м газу, зокрема близько 20 млрд куб. м газу власного видобутку.

Маєвський також наголосив, що PGNiG торгує газом з Україною «тривалий час». Він нагадав, що під час останньої операції цього року компанія разом з українським партнером ERU продала Україні вантаж американського скрапленого природного газу, який відвантажили у газовий термінал у польському Свиноусті.

Як повідомлялося, на початку лютого польська енергетична компанія PGNiG придбала вантаж американського скрапленого природного газу (LNG) для постачання до українського кордону для групи компаній «Енергетичні ресурси України», яка мала отримувати газ за цим контрактом до кінця березня.

 

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти