В начало

БЕБ повідомило про підозру в.о. першого заступника голови правління «Укртатнафти»

Детективи Бюро економічної безпеки повідомили про підозру виконувачу обов’язків першого заступника голови правління «нафтопереробної компанії, понад 43% активів якої належить державі».

Як ідеться у повідомленні бюро, службову особу підозрюють в умисному ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах, їй уже обрано запобіжний захід у вигляді застави обсягом майже 200 мільйонів гривень.

Слідством встановлено, що службові особи підприємства у січні 2022 року задекларували до сплати підприємством акцизний податок з терміном сплати 2 березня 2022 року, проте умисно не перерахували 605,9 млн грн податку до державного бюджету.

«Наразі тривають санкціоновані обшуки за адресами зберігання паливо-мастильних матеріалів нафтопереробної компанії, розслідуються інші епізоди злочинної діяльності службових осіб цього й інших підприємств нафтопереробної галузі», — додають у бюро.

Також БЕБ досліджує факти привласнення і розтрати паливо-мастильних матеріалів орієнтовною вартістю 40 млрд грн колишнім менеджментом двох найбільших нафтових підприємств країни: «Укрнафти» й «Укртатнафти».

Справу розслідують за частиною 3 статті 212 Кримінального кодексу (умисне ухилення від сплати ПДВ чи мита в особливо великих розмірах). Нагадаємо, що раніше про це повідомила Служба безпеки України.

Нагадаємо, БЕБ і СБУ викрили схеми привласнення 40 млрд гривень колишнім менеджментом «Укрнафти» й «Укртатнафти».

Як повідомляв enkorr, 7 листопада Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку ухвалила рішення про примусове відчуження у власність держави акцій ПАТ «Укрнафта» і ПАТ «Укртатнафта».

Після цього у ПАТ «Укрнафта» і ПАТ «Укртатнафта» було змінено склад наглядових рад. Пізніше стало відомо, що «Укрнафту» й «Укртатнафту» очолив Сергій Корецький.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти