В начало

«Армійці» відхилили пропозицію «МГК Рейл»

Державне підприємство «Агенція закупівель у сфері оборони» (ДП МОУ «АЗуСО») відхилило тендерну пропозицію невідомої «МГК Рейл» на постачання 15 тис. т авіаційного пального на потреби армії.

Про це у коментарі до чергового посту у Facebook директора Консалтингової групи «А-95» Сергія Куюна стосовно цієї закупівлі повідомив голова Агенції Арсен Жумаділов.

«Учасника, про якого ви пишете, відхилено», — прокоментував він.

У системі електронних торгів «Прозорро» також з’явилась інформація про відхилення пропозицій «МГК Рейл». Наразі з усіх чотирьох лотів розглядаються пропозиції державної «Укрнафти».

Днями Сергій Куюн звернув увагу, що «МГК Рейл», яка має сумнівну репутацію на ринку, претендувала на постачання великого обсягу авіапального для армії.

«Є речі, які Міноборони й новостворена агенція із оборонних закупівель (DOT) мають і можуть робити. Це аналізувати роботу постачальників і відфільтровувати тих, хто вже облажався», — вважає експерт.

З його слів, минулого року Міністерство оборони вже мало негативний досвід роботи з цією компанією. Тоді вона також отримала перемогу в конкурсі на постачання авіапального.

«Герої нашого часу вибороли лот на 10 тис. т керосину з постачання у квітні. Але наявні офіційні дані свідчать: привезли вони його у травні-червні! А передачу закінчили у вересні», — зазначив він.

«Для розуміння: затримка з постачанням армії хоча б на день – це вже ЧП. Це документується, починає капати штраф за кожен день протермінування тощо. Це страшний сон для будь-кого, хто мав справи з Міноборони», — додає експерт.

Він також переконаний, що поява недобросовісних учасників на торгах Міністерства оборони з закупівлі пального стала можливою через спрощення процедури, й зокрема скасування максимального тендерного забезпечення.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти