В начало

АРМА передали частину нереалізованого у квітні автогазу «Укрнафти» — ДБР

Суд заарештував частину нереалізованого ПАТ «Укрнафта» скрапленого газу й передав його в управління Агентству з розшуку та менеджменту активів (АРМА). Рішення було ухвалено за матеріалами кримінального провадження ДБР, повідомляється на сайті відомства.

Зазначається, що працівники ДБР у червні 2022 року встановили, що під час воєнного стану у квітні поточного року ПАТ «Укрнафта» подало заявку на проведення аукціону з продажу скрапленого газу.

Зокрема, на засіданні аукціонного комітету було погоджено біржу, запропоновану ПАТ «Укрнафта», яка не мала ліцензії на проведення професійної діяльності на організованих товарних ринках.

«Результати аукціону мають ознаки фальсифікації, оскільки переможці купили скраплений газ за ціною практично у два рази нижчою від ринкової», — зазначають у ДБР.

Зокрема, переможцем на аукціоні визнано двох учасників із пропозицією цін близько 28 тис. гривень за тонну, хоча того ж дня на іншому аукціоні ці ж компанії змогли купити скраплений газ із пропозиціями цін близько 55 тис. гривень за тонну. Інші учасники аукціону пропозиції ціни взагалі не надавали.

«Таким чином сума завданих збитків підприємству, у якому значна державна частка, може становити понад 300 млн гривень. ДБР заарештувало зазначений скраплений газ», — йдеться у повідомлені.

У свою чергу в «Укрнафті» заявили, що поширена ДБР інформація про те, що газ було продано на неліцензованій біржі за заниженою вартістю, не відповідає дійсності, а озвучені оцінки є безпідставними.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти