В начало

PKN Orlen отримав першу партію нафти з ОАЕ

Польська компанія PKN Orlen домовилася через партнерів із французькою TotalEnergies про постачання нафти марки Murban з Об'єднаних Арабських Еміратів на свої НПЗ замість російської Urals, повідомляє телеграм-канал Gas United.

Згідно з даними Refinitiv Eikon, перша партія вже надійшла у порт Гданська 7 серпня.

«Нафта Murban є гідною альтернативою Urals за якістю: сировина з ОАЕ має нижчий вміст сірки, ніж російська, але не поступається виходом нафтопродуктів при переробці», — йдеться у повідомлені.

Нагадаємо, в квітні 2022 року голова правління компанії Даніель Обайтек заявив, що PKN Orlen скоротив частку російської сировини, що використовується на нафтопереробних заводах, до 30%.

З його слів, до початку війни в Україні частка нафти, яка постачається Orlen з альтернативних напрямків, уже перевищувала 50%.

Обайтек зазначив, що незабаром компанія зможе ще більше обмежити імпорт нафти з росії завдяки контракту з Saudi Aramco про постачання до 20 млн тонн нафти на рік (підписано у рамках корекційних заходів для злиття з групою Lotos).

Нагадаємо, польський концерн тримає курс на диверсифікацію постачання нафти. Так, компанія вже знизила закупівлю у «роснєфті»: дворічний контракт, підписаний у березні 2021 року, передбачає відвантаження 3,6 млн тонн нафти на рік проти обсягів попередньої угоди на рівні 5,4-6,6 млн тонн. Водночас 2022 року закінчиться дія трирічного контракту на постачання сировини на нафтопереробні заводи в Чехію.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти