У початок

Знижка на російську нафту Urals скоротилася вдвічі

Заступник генерального директора-керівник дирекції російського енергетичного агентства (РЕА) міненерго рф дєніс дєрюшкін розповів про падіння дисконту на російську нафту марки Urals по відношенню до європейської Brent удвічі, до $20 за барель. Про це повідомляє «Комерсант».

Зі слів дєрюшкіна, зниження вартості відбулося завдяки фрахту, що здешевшав.

«У зв'язку з тим, що фрахт трохи впав і знаходяться альтернативні споживачі, сьогодні дисконт на Urals складає вже не $40, а $20. Це, як і раніше, суттєвий дисконт, суттєвий удар по економіці видобувних компаній, але загалом це поки що комфортні реалії, в яких можна існувати», — сказав дєрюшкін на VI Міжнародному байкальському ризик-форумі в іркутську.

Він також додав, що ще два місяці тому дисконт на російську сировину становив $40 за барель. Знижки на нафту з росії виникли внаслідок відсутності страхування угод і бажання банків надавати акредитиви, а також через здорожчання фрахту суден.

7 вересня вартість європейської нафти Brent уперше за сім місяців опустилася нижче за рівень $90 за барель. Вартість листопадового контракту на постачання північноморської нафти, за даними ресурсу Investing.com, опускалася до $88,93 за барель, мінімуму з 3 лютого. З даних ресурсу Profinance випливало, що ціна на російську нафту Urals знизилася на 4,8%, до $69 за барель, мінімуму з середини серпня.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти