У початок

Зниження нафти припинилось через зменшення тиску на продажі з боку ФРС

Протоколи ФРС вказують на те, що чиновники очікують подальшого підвищення процентних ставок. Ф'ючерси WTI піднялися вище $74 після падіння протягом шостої сесії. Про це пише Bloomberg.

Ціни на нафту зросли — після найдовшої серії втрат цього року — оскільки долар упав, а трейдери оцінили змішаний прогноз попиту, де домінує посилення монетарної політики США й відновлення Китаю.

West Texas Intermediate піднявся вище $74 за барель після падіння приблизно на 3% у середу після протоколу Федерального резерву , який показав, що подальше підвищення процентної ставки, як очікується, подолає інфляцію. Це затьмарило нові докази значного відновлення попиту в Китаї після скасування обмежень Covid Zero минулого року. Слабший долар робить нафту дешевшою для більшості покупців.

«Порятунком для ринку нафти є відновлення в Китаї, але для цього потрібен час», — сказав Джон Дрісколл, директор JTD Energy Ltd. у Сінгапурі. Яструбині сигнали від ФРС додають ведмежих сигналів, і песимізм буде тиснути на ринки деякий час, додав він.

Банки Уолл-стріт починають пом'якшувати свої позитивні прогнози щодо цін на нафту, а Morgan Stanley останнім знизив свої прогнози. З початку року ринок переживав нерівний рух, і ф’ючерси на нафту WTI торгувалися в діапазоні близько $10 за барель, оскільки оптимістична перспектива Китаю конкурує з яструбиною політикою ФРС.

На ринку Brent швидкий часовий спред різко звузився в середу. Це попередня ознака більш м’якого ринку, хоча трейдери часто скорочують позиції перед закінченням терміну дії контракту, який повинен закінчитися наступного тижня. Найближчий спред для WTI перебуває в контанго, структурі, яка сигналізує про достатню пропозицію.

Американський інститут нафти повідомив, що минулого тижня запаси сирої нафти в США зросли на 9,9 млн барелів. Запаси досягли найвищого рівня з червня 2021 року, а офіційні щотижневі дані Управління енергетичної інформації (УЕІ) має бути опубліковано пізніше в четвер, 23 лютого.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти