У початок

Запаси сирої нафти в США впали до однорічного мінімуму

Управління енергетичної інформації (EIA) повідомило 5 вересня, що запаси сирої нафти в США впали до мінімуму з вересня 2023 року через падіння імпорту, а запаси бензину – зросли із закінченням літнього сезону.

Запаси сирої нафти, за винятком стратегічного запасу нафти, впали на 6,9 млн барелів – до 418,3 млн барелів за тиждень, що закінчився 30 серпня, повідомляє EIA, порівняно з очікуваннями аналітиків в опитуванні Reuters щодо 993 тис. барелів.

«Що стосується показників сирої нафти, це пов’язано зі значним падінням показників імпорту», — сказав Боб Яугер, директор з енергетичних ф’ючерсів Mizuho.

Чистий імпорт сирої нафти в США впав минулого тижня на 853 тис. барелів на день (б/д) – до 2,0 млн б/д, повідомляє EIA, тоді як експорт зріс на 85 тис. б/д – до 3,8 млн б/д.

Ф’ючерси на сиру нафту в США й на нафту марки Brent продовжили зростання після звіту, піднявшись на 2% і 1,6% відповідно.

Запаси сирої нафти в Кушингу (Оклахома), транспортному центрі для ф'ючерсів США, впали на 1,1 млн барелів, повідомляє EIA.

Видобуток сирої нафти на НПЗ за тиждень зріс на 36 тис. б/д, тоді як рівень використання НПЗ залишився без змін і становить 93,3% від загальної потужності.

«Нафтопереробні (НПЗ) заводи залишаються високими, тому попит на нафту є», — сказав Джон Кілдафф, партнер Again Capital у Нью-Йорку.

Запаси бензину зросли за тиждень на 800 тис. барелів – до 219,2 млн барелів, повідомляє EIA, порівняно з очікуваним падінням на 700 тис. барелів.

«Це неоднозначна картина, яка показує, що попит нормалізується до рівнів після літнього сезону», — сказав Кілдафф з Again Capital.

Постачання бензину, що є пропорцією попиту, впало до 8,9 млн б/д за тиждень з 9,3 млн б/д.

Ф'ючерси на бензин у США збільшили втрати, впавши на 0,4% після того, як дані показали несподіване зростання.

Згідно з даними EIA, запаси дистилятів, які включають дизельне пальне й мазут, скоротилися за тиждень на 400 тис. барелів – до 122,7 млн барелів проти очікуваного зростання на 500 тис. барелів.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти