У початок

Запаси нафти в США знизилися на 6,4 млн барелів

Комерційні запаси нафти в США за тиждень, що завершився 19 квітня, зменшилися на 6,4 млн барелів, або на 1,4%, — до 453,6 млн барелів. Такі дані випливають зі щотижневого огляду управління енергетичної інформації Міненерго країни.

Стратегічний резерв нафти США за тиждень, що завершився 19 квітня, збільшився на 0,793 млн барелів — до 365,677 млн.

Стратегічний резерв нафти США безперервно знижувався з вересня 2021 року до початку минулого року. У період із січня по березень 2023 року показник не змінювався, а потім знову почав скорочуватися. Після цього з липня по грудень динаміка була непостійною, а з середини грудня спостерігається безперервне зростання показника. На цю мить стратегічний резерв, як і раніше, залишається на мінімумах з 1983 року.

2022 року президент США Джо Байден оголосив про вивільнення зі стратегічного резерву сумарно 180 млн барелів нафти для зниження внутрішніх цін на бензин і розкритикував політичних опонентів за спустошення резерву без екстреної потреби. У січні цього року Міністерство енергетики США оголосило про плани закупівлі до 3 млн барелів сирої нафти з постачанням у квітні для поповнення стратегічного резерву.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти