У початок

Запаси мазуту в Сінгапурі падають, незважаючи на зростання чистого імпорту

Запаси мазуту в ключовому торговому центрі Сінгапуру впали на 2% порівняно з попереднім тижнем і досягли чотиритижневого мінімуму, попри зростання чистого імпорту четвертий тиждень поспіль, як показали офіційні дані в четвер.

Запаси мазуту на суші зменшились на 2%, до 20,81 млн барелів (3,28 млн тонн) за тиждень, що закінчився 11 січня, впавши до чотиритижневого мінімуму, показали дані Enterprise Singapore.

Незначне зниження тижневих рівнів запасів відбулося, незважаючи на зростання тижневого чистого імпорту, який збільшився на 8%, до 711 тис. тонн.

Цього тижня найбільші чисті обсяги чистого імпорту мазуту до Сінгапуру продовжували надходити з Малайзії – 317 тис. тонн, за нею йдуть Об’єднані Арабські Емірати – 148 тис. тонн і Кувейт – 116 тис. тонн.

Основними напрямками чистого експорту мазуту з Сінгапуру були Китай (104 тис. тонн), Південна Корея (76 тис. тонн) і Нова Каледонія (35 тис. тонн).

Поки що січневі надходження мазуту умовно оцінюються в 3,98 млн тонн, що більш ніж на 1 млн тонн нижче, ніж у грудні (5,04 млн тонн), оскільки 5 лютого наближається заборона ЄС на імпорт російського морського нафтопродукту, повідомляє Refinitiv Oil Research. 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти