У початок

Brent здорожчала до $83,68 за барель

Ціни на нафту залишаються у плюсі на торгах у четвер завдяки оптимізму щодо попиту на паливо в Китаї.

На 17:27 за київським часом березневі ф'ючерси на Brent дорожчали на лондонській біржі ICE Futures на $1,01 (1,22%) – до $83,68 за барель. Лютневі ф'ючерси на WTI на цей час дорожчали на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) на $0,8 (1,03%) – до $78,21 за барель.

Китайські компанії активно закуповують нафту перед тривалими святами з нагоди Нового року за місячним календарем, які цього року припадуть на кінець січня, повідомив Bloomberg.

З іншого боку, трейдери також оцінюють дані про запаси енергоносіїв у США, які вказали на третє за обсягом тижневе зростання запасів нафти за історію спостережень, тобто з 1982 року.

Комерційні запаси нафти в США минулого тижня збільшилися на 18,96 млн барелів, повідомило в середу Міненерго країни. Експерти, опитані агентством Bloomberg, в середньому очікували їх зниження на 2 млн барелів, респонденти S&P Global Commodity Insights – на 500 тисяч барелів.

Збільшення запасів нафти, ймовірно, зумовлене тимчасовим скороченням виробництва американськими НПЗ наприкінці минулого місяця через морози, зазначає Market Watch. Поточний рівень запасів приблизно на 1% вищий за середнє значення за п'ять років.

Тим часом статдані, опубліковані в четвер, вказали на уповільнення інфляції в США, що надало додаткову підтримку нафтовим котируванням.

Споживчі ціни (індекс CPI) у США в грудні зросли на 6,5% порівняно з торішнім груднем, свідчать дані Міністерства праці країни. Таким чином, інфляція суттєво сповільнилася порівняно з 7,1% у листопаді і тепер перебуває на найнижчому рівні з жовтня 2021 року. Аналітики в середньому прогнозували 6,5%, за даними Trading Economics.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти