У початок

Brent здешевшала до $83,7 за барель

Ціни на нафту опускаються у п'ятницю, але завершують тиждень впевненим зростанням завдяки сигналам збільшення попиту в Китаї.

Влада КНР істотно підвищила квоти на імпорт нафти для місцевих компаній, що говорить про підвищення виробництва НПЗ, яке готується.

Оптимізм інвесторів стосовно перспектив економіки США надає додаткову підтримку ринку, зазначає агентство Bloomberg. Опубліковані напередодні статдані показали уповільнення інфляції у Штатах, що посилило очікування швидкого завершення циклу підвищення базової процентної ставки країни.

Вартість березневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures на 7:15 за Києвом у п'ятницю становить $83,67 за барель, що на $0,36 (0,43%) нижче за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у четвер ці контракти здорожчали на $1,36 (1,7%), до $84,03 за барель.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на лютий на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) зменшилася на цей час на $0,22 (0,28%), до $78,17 за барель. На час закриття попередніх торгів вартість цих контрактів підвищилася на $0,98 (1,3%), до $78,39 за барель.

Споживчі ціни (індекс CPI) у США у грудні зросли на 6,5% порівняно з аналогічним місяцем минулого року, повідомило у четвер Міністерство праці країни. Таким чином, інфляція сповільнилася порівняно з 7,1% у листопаді до мінімуму з жовтня 2021 року. Споживчі ціни опустилися на 0,1% щодо попереднього місяця – їх зниження у помісячному вираженні відзначено вперше з 2020 року.

«Дані з інфляції показують, що ФРС, ймовірно, майже закінчила з підйомом ставки, і економіка США зможе уникнути рецесії», – зазначає головний аналітик OANDA Едвард Мойя, слова якого наводить Market Watch.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти