У початок

За розтрату 20 т ДП судитимуть логіста військової частини — ДБР

Державне бюро розслідування спрямувало до суду обвинувальний акт щодо начальника логістики однієї з військових частин на Донеччині, через зловживання якого військова частина «втратила» 20 тонн дизельного пального, повідомляє прес-служба ДБР.

Як зазначається, під час дії воєнного стану військова частина уклала договір з київською компанією про забезпечення підрозділу продуктами харчування й питною водою. За умовами договору транспортування до частини на територію Донеччини мала здійснювати компанія-постачальник.

Однак начальник логістики військової частини домовився з представником компанії про те, що доставляння харчів і питної води військова частина буде здійснювати зі складів постачальника власним транспортом. За це комерсант надаватиме йому грошову «компенсацію» готівкою за витрачене пальне.

Так, усупереч договору було безпідставно розтрачено майже 20 тонн дизельного пального загальною вартістю 365 тис. грн, яке перебувало на балансі військової частини.

Начальник логістики військової частини обвинувачується у розтраті чужого майна, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненому у великих розмірах в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 191 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років. Також суд арештував автомобіль обвинуваченого.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти