У початок

Saudi Aramco підняла ціни на флагманський сорт нафти

Найбільший експортер нафти – Саудівська Аравія – підвищила ціну на провідну арабську легку нафту, яку вона продає в Азію, на вересень уперше за три місяці, одночасно знизивши ціни для інших регіонів.

Як пише Reuters, офіційна ціна продажу арабської легкої сирої нафти для Азії зросла на 20 центів – до $2 за барель вище від середньої ціни Оману/Дубаю на вересень, ідеться в заяві Saudi Aramco в неділю. Ціна була максимумом за два місяці, але зростання було меншим, ніж очікував ринок.

Виробник також підвищив ціни на інші легкі марки, що продаються в Азію, але залишив ціни на арабську середню й важку нафту без змін.

Джерела нафтопереробної промисловості в Азії очікували, що Saudi Aramco підвищить ціни на всі сорти сирої нафти щонайменше на 50 центів за барель у вересні з серпня, щоб відстежити прибуток на Близькому Сході в Дубаї минулого місяця, згідно з опитуванням Reuters.

Зі слів сингапурського трейдера, менші, ніж очікувалося, стрибки цін було спричинено низькою маржею перероблення в Азії й наближенням перемовин щодо річних постачань.

Тим часом Саудівська Аравія зменшила ціни для інших регіонів, суттєво знизивши на $2,75 за барель для всіх сортів сирої нафти для північно-західної Європи й Середземномор’я.

Зустріч головних міністрів країн ОПЕК+ у четвер залишила без змін політику групи експортерів нафти щодо видобутку, включаючи план розпочати скасування одного рівня скорочення видобутку з жовтня, і повторила, що цей крок можна призупинити або скасувати, якщо це буде необхідно.

Наразі ОПЕК+ скорочує видобуток загалом на 5,86 млн барелів на день (б/д), або приблизно на 5,7% світового попиту, у рамках серії кроків, погоджених з 2022 року, щоб підтримати ринок на тлі невизначеності щодо глобального попиту й зростання пропозиції за межами групи.

Державна компанія Aramco встановлює ціни на нафту на основі рекомендацій клієнтів і після розрахунку зміни вартості своєї нафти за останній місяць на основі видобутку й цін на продукцію.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти