У початок

За кілька тижнів усі 190 паливовозів з болгарським пальним буде оформлено – Комар

На оформлення 190 автомобілів, що імпортували пальне з болгарських терміналів і портів, які потрапили у список СБУ як такі, що можуть постачати нафтопродукти російського походження, знадобиться кілька тижнів. Про це в інтерв’ю enkorr розповів керівник Енергетичної митниці Державної митної служби України Анатолій Комар.

«Наразі в терміналах знаходиться близько 190 автомобілів, які здійснювали імпорт пального з болгарських морських і річкових терміналів і портів, які визначені Службою безпеки України як такі, що можуть постачати нафтопродукти російського походження», – повідомив Анатолій Комар, зазначивши, що згідно з рекомендаціями СБУ, із усіх цих партій проведено відбір проб для лабораторних досліджень.

«У разі підтвердження якісних показників за результатами лабораторних досліджень і відсутності зауважень до документів митне оформлення вказаних товарів завершується на загальних підставах. Перші автомобілі, щодо яких вживались відповідні заходи, вже оформилися. Тобто, отримання результатів досліджень зайняло близько півтора тижня», – сказав він.

На питання, скільки часу піде на оформлення всієї черги, очільник Енергетички зазначив, що враховуючи наявні темпи, на оформлення усіх накопичених на терміналах товарів буде потрібно ще кілька тижнів.  

«Я вважаю, що пік заторів ми вже минули, а нових партій товарів із Болгарії не надходить. Тому кількість автомобілів на терміналах зменшується щодня. При цьому Енергетична митниця зацікавлена у швидкому оформленні всієї черги, все залежить від спроможності спеціалізованої лабораторії Держмитслужби. Важко спрогнозувати, але враховуючи наявні темпи, сподіваюся, що за кілька тижнів усі товари, накопичені на терміналах, буде оформлено», – пояснив Комар.

Начальник Енергетичної митниці також сказав, що вони спрямували на адресу СБУ лист-уточнення щодо тих болгарських терміналів, які не потрапили у зазначений список СБУ, зокрема йдеться про завод і базу Insa Oil у Білоземі, звідки йде дизпальне, а застосувати якісь обмежувальні заходи наразі не можна.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти