У початок

Польща може заблокувати роботу двох КПП на українському кордоні

Польські перевізники готуються заблокувати роботу КПП на українсько-польському кордоні. Про це enkorr повідомили учасники ринку, знайомі з питанням. Йдеться про переходи «Ягодин–Дорогуськ» і «Краківець–Корчова», оформлення вантажів через які може бути припинено з 3 листопада. Причина – страйк польських перевізників, які вимагають зокрема повернути українським перевізникам видачу дозволів на перевезення..

Припинення роботи двох переходів може погіршити й без того складну ситуацію з перетином українсько-польського кордону, оскільки це призведе до збільшення навантаження на інші пункти пропуску. Вже протягом місяця виїзд у Польщу ускладнений через величезні черги на КПП. За останньою інформацією сервісу «єЧерга», час очікування перетину кордону на польських переходах складає 9-13 днів. Зі слів голови логістичного відділу великої компанії-імпортера, компаніям доведеться переспрямовувати потоки нафтопродуктів на кордон з Словаччиною й Угорщиною.

Польща – важливий канал постачань нафтопродуктів на український ринок. У жовтні через польські кордонні переходи було імпортовано 25% обсягів бензину, дизпального й скрапленого газу, які відвантажувалися автомобільним транспортом.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти