У початок

За I квартал ОККО заплатила на 45% податків більше, ніж рік тому

За результатами роботи у першому кварталі 2024 року компанії групи ОККО заплатили до бюджету і державних спеціалізованих фондів 4,619 млрд грн, що на 45% більше, ніж було сплачено за аналогічний період 2023 року, повідомляє прес-служба групи.

Безпосередньо з операційної діяльності ОККО сплатила у І кварталі-2024 податків і зборів на 0,867 млрд грн. Сюди входить податок на прибуток, ПДВ (крім сплаченого на митниці при імпорті), роздрібний акциз, податок на доходи фізичних осіб, військовий збір, плата за землю, єдиний соціальний внесок.

Крім того, 3,752 млрд грн сплачено при імпорті товарів в Україну.

У компанії зазначили, що сплата податків з операційної діяльності на 1 літр реалізованого пального через АЗК ОККО зросла у І кварталі 2024 року до 2,71 грн. Для порівняння: цей же показник за І квартал 2023 року становив 2,28 грн на літр.

«Зріс також і рівень сплати податків у перерахунку на один АЗК мережі. У І кварталі 2024-го він становив 728,01 тис. грн на місяць, а в І кварталі 2023-го був 710,28 тис. грн на місяць», — йдеться у повідомленні.

Якщо брати сумарний показник сплати єдиного соціального внеску (ЄСВ), податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) і військового збору (ВЗ), то у І кварталі 2024 року на кожного працівника ОККО припадало по 27 637 грн таких виплат, а в перерахунку на один місяць – 9 212 грн.

«Збільшення обсягів сплачених податків свідчить про те, що навіть в умовах воєнного часу, за нинішніх складних економічних умов наша компанія стабільно працює, розвивається і чесно й відповідально, як завжди, ставиться до своїх обов’язків перед державою. Ми свідомі того, що кожна сплачена нами гривня потрібна для посилення обороноздатності України», — зазначає віцепрезидент ОККО з питань фінансів Назар Купибіда.

Разом з цим він наголосив, що компанія ніколи не обмежувалася тільки податками. Так, від перших днів повномасштабної війни й досі ОККО активно й системно допомагає ЗСУ, долучається до проєктів відбудови країни й соціально важливих ініціатив. Станом на 1 квітня 2024 року обсяги такої допомоги уже перевищили 1,6 млрд грн. 

Нагадаємо, ОККО лідирує у рейтингах ефективності операторів ринку нафтопродуктів. Згідно з дослідженням Консалтингової групи «А-95», компанія показала перший результат у галузі зі сплати податку на прибуток. Також ОККО очолила рейтинг рівня сплати операційних податків 2023 року найбільшими автозаправними мережами України у розрахунку на один літр реалізованого пального.

Довідка enkorr 

Мережа АЗК ОККО (концерн «Галнафтогаз») входить до складу OKKO Group і є однією з найбільших автозаправних мереж в Україні. У структурі компанії також мережа закладів харчування в дорозі, стаціонарні й мобільні лабораторії контролю якості нафтопродуктів тощо.

Підрозділи компанії здійснюють реалізацію товарів через магазини на АЗК, продаж нафтопродуктів великим і малим гуртом, надають послуги з експертизи якості пального.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти