У початок

За час війни у російських і білоруських компаній арештували 10,5 тис. т конденсату й нафти

За час повномасштабної війни у російських і білоруських компаній, які працювали в Києві, було заарештовано 9,4 тис. тонн газового конденсату, 94 млн куб. м природного газу й 1,1 тис. тонн нафти. Про це повідомив керівник Київської міської прокуратури Олег Кіпер.

«Серед арештованого майна — 808 залізничних вагонів, 79 річкових суден, 4 асфальтобетонних заводи, 53 транспортних засоби, 87 одиниць будівельної і сільськогосподарської техніки, корпоративні права 8 компаній, 250 банківських рахунків 23 компаній, 8 земель ділянок, 36 об'єктів нерухомості, 9,4 тис. тонн газового конденсату, 94 млн куб. м природного газу й 1,1 тис. тонн нафти», — повідомив Кіпер.

Він також зазначив, що за ці 4 місяці повномасштабної війни накладено арешт на майно й активи компаній на суму понад 7,9 млрд грн.

«Суди вже винесли постанови про передачу майна в управління АРМА на суму понад 3,5 млрд грн, щодо решти майна на суму 4,2 млрд грн наразі ще розглядаються клопотання, проте рішення про передачу ще не прийнято», – додав прокурор.

Він звернув увагу на те, що прокурори у своєму клопотанні до суду щодо арешту вагонів прописали, що українська залізниця може їх використовувати, доки АРМА не знайде управителя на конкурсі.

«Так само щодо арештованої техніки й автомобілів просимо суди до реалізації АРМА своїх повноважень надати змогу ЗСУ використати це майно. Нехай воно працює на перемогу», – підсумував Кіпер.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти