У початок

Троє з десяти нідерландців виїжджають у сусідні країни для заправки авто

Троє з десяти нідерландських автомобілістів заправляють свої автомобілі перетнувши кордон, щоб скористатися пальним за нижчими цінами в Бельгії й Німеччині, передає портал Dutchnews.nl.

При цьому згідно з опитуванням, проведеним ANP/LocalFocus у співпраці з Kieskompas, у прикордонній провінції Лімбург п’ять із шести водіїв залишають країну, щоб заощадити на заправці автомобіля. 

«Третина з 3 тис. нідерландців, опитаних Kiescompas, заявили, що купували бензин у сусідній Бельгії чи Німеччині. Майже три чверті мешканців Лімбурга зробили це за останній місяць, тоді як у Норд-Брабанті (46%) й Зеландії, які межують із Бельгією, ці цифри склали 46% і 43%», —  пише видання.

У північних провінціях цифри були нижчими, але 10% жителів Норд-Холланда і Флеволанда заявили, що перетнули кордон у пошуках дешевшого бензину.

На початку червня уряд Німеччини знизив податки на бензин і дизельне пальне, що певною мірою стабілізувало ціни у ФРН й зробило перспективу заправки для сусідів привабливішою.

За даними автомобільної організації ANWB, ціни на бензин у Нідерландах одні з найвищих у Європі, вищі лише у скандинавських країнах, Греції й Ісландії. Станом на 1 липня 2022 року один літр бензину коштував 2,04 євро в Бельгії і 1,89 євро — в Німеччині порівняно з 2,37 євро в Нідерландах.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти