У початок

За 10 років «Укрнафта» пробурила 52 свердловини

Упродовж 10-ти років ПАТ «Укрнафта» пробурило 52 свердловини, 2024-го планує 20. Про це повідомляється на сторінці компанії у мережі Facebook.

«З 2012 по 2022 рік «Укрнафта» пробурила 52 свердловини, останніми роками було по дві-три. Видобуток у державному секторі падав через тотальне недофінансування», – йдеться у повідомленні.

Як зазначають в «Укрнафті», за останні два роки «тренд змінився»: торік компанія ввела в експлуатацію 8 свердловин, а цього року планується розпочати роботи на ще 20 нових. План на найближчі п'ять років – близько 200 свердловин.

«Важливою частиною є відновлення видобутку на браунфілдах (наявних об'єктах). Наступний кейс із залучення інвесторів – ревіталізація свердловин. Тобто відновлення вже пробурених, але ліквідованих свердловин, що мають перспективи за умови застосування сучасних технологій. Таких свердловин визначено понад 4 200. Для пілотного проєкту обрали 30 свердловин», – повідомили у прес-службі «Укрнафти».

Загалом стратегічна мета «Укрнафти» – наростити видобуток нафти у півтора раза до 2028 року – із нинішніх 1,41 до 2,07 млн тонн, підсумували у компанії.

Як повідомляв enkorr раніше, на початку цього місяця «Укрнафта» розпочала буріння нової розвідувальної свердловини на заході України.

Нагадаємо, «Укрнафта» за три роки пробурить 160 свердловин і бічних стовбурів.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти