У початок

Orlen Lietuva збільшить пропускну спроможність термінала «Моцкава»

Цього року Orlen Lietuva майже подвоїть пропускну спроможність термінала «Моцкава», таким чином йдучи в ногу з безпекою й економічними потребами нашого регіону. Про це повідомила компанія на власній сторінці в LinkedIn.

Термінал, розташований у районі Лаздія, відіграє важливу роль у перевалці вантажів нафтопродуктів між різними залізничними коліями — 1 520 мм, що використовується в Литві, й 1 435 мм у Європі. Розвиток термінала передбачатиме встановлення сучасного обладнання: додаткових засобів навантаження нафтопродуктів, помп, пристрою для збору парів бензину, оновлення інформаційних технологій.

Цього року перевантажувальна спроможність термінала зросте з 90 до 170 тис. тонн бензину й дизпального на місяць. У результаті буде забезпечено стабільне постачання палива на український ринок, значно збільшаться експортні потужності залізниці Orlen Lietuva й посилено гнучкість усієї групи Orlen у регіоні.

У І півріччі 2024 року обсяги відвантажень бензину й дизельного пального Orlen Lietuva на український ринок залізницею становили 205 тис. тонн.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти