У початок

Японія готова до терм-контрактів на закупівлю СПГ через проблеми з енергетичною безпекою

Японські покупці СПГ намагаються підписати більш довгострокові контракти на постачання, оскільки енергетична безпека і плани відродження ядерної енергетики посідають центральне місце після російської війни в Україні, пише Energy Intelligence.

«Це означає, що японські компанії переключають увагу зі спотової й короткострокової торгівлі на довгострокові контракти, водночас надаючи пріоритет гнучкості постачань», — пише видання.

Зазначається, що японські покупці нещодавно повернулися на контрактний ринок із низкою нових угод. Inpex і торговий дім Itochu взяли на себе зобов’язання щодо обсягів з американськими розробниками Venture Global і NextDecade відповідно, тоді як Jera, Itochu і Mitsui підписали зобов’язуючі умови з Oman LNG у рамках тендеру, проведеного торік. Ближньосхідний виробник прагне продовжити контракти з існуючими покупцями й продавати новим покупцям.

Попри війну, росія все ще зберігає важливу роль в енергетичному балансі Японії. Японські трейдери Mitsui і Mitsubishi зберегли свої частки в існуючому проєкті «сахалін-2» на Далекому Сході росії, а японські покупці підписали нові контракти з новим оператором проєкту. Але залишаються знаки питання щодо майбутнього проєкту «новатеку» із потужністю 19,8 млн тонн на рік «Арктика-2», який все ще будується, і в якому Mitsui та Jogmec володіють спільною часткою 10%. «новатек» заявив, що перший потяг потужністю 6,6 млн тонн на рік планується запустити наприкінці 2023 року, але доля двох інших потягів і майбутні плани розширення менш ясні, враховуючи вихід західних постачальників технологій.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти