У початок

Японська Kyushu Electric може інвестувати в СПГ-проєкт Lake Charles у США

Японська компанія Kyushu Electric Power розглядає можливість інвестування в проєкт скрапленого природного газу (LNG) у Лейк-Чарльзі у США Energy Transfer, серед інших проєктів, щоб забезпечити стабільне постачання палива, сказав представник компанії у вівторок.

Як повідомляє Reuters, коментар частково підтверджує недільний звіт Nikkei business daily про те, що Kyushu Electric може купити близько 10% акцій у проєкті Lake Charles і підписати 20-річний контракт, імпортуючи приблизно 1,6 млн метричних тонн на рік від імені інших японських комунальних компаній.

«Це правда, що ми розглядаємо можливість взяти СПГ з нових СПГ-проєктів США, включаючи Лейк-Чарльз як потенційне джерело майбутніх закупівель СПГ, а також взяти участь у капіталі», — сказав представник Kyushu Electric.

Але підприємство відмовилося від уточнення, сказавши, що на цю мить нічого не вирішено, і що в майбутньому можуть бути перемовини.

Nikkei повідомив, що уряд Японії планує підтримати цей крок через підтримувані державою організації, такі як Японський банк міжнародного співробітництва (JBIC) і Японська організація металів та енергетичної безпеки (JOGMEC).

Американський оператор трубопроводу й розробник СПГ Energy Transfer у серпні запросив нову прискорену експортну ліцензію для запропонованого ним заводу СПГ у Лейк-Чарльз, згідно з документом, поданим у Міністерство енергетики США (DOE).

У травні Міністерство енергетики відмовило у трирічному продовженні попередньої ліцензії Energy Transfer, заявивши, що запит не відповідає критеріям повторного продовження.

З 2012 року Energy Transfer реалізує багатомільярдний проєкт LNG Lake Charles.

Фірма, контрольована мільярдером Келсі Ворреном, має довгострокові угоди про постачання 7,9 млн метричних тонн на рік (MTPA) із запропонованої потужності заводу 16,45 MTPA.

Японія була найбільшим у світі імпортером СПГ 2022 року, хоча Китай був найбільшим імпортером у першій половині 2023 року.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти