У початок

Видобуток газу на нових свердловинах УГВ вперше перевищив 1 млрд кубометрів на рік

Уперше за історію АТ «Укргазвидобування» видобуток від нових введених свердловин перевищив 1 млрд кубометрів на рік. Про це повідомляється на сайті групи «Нафтогаз».

Як зазначається у повідомленні, за минулий рік ввели в експлуатацію 86 нових свердловин з буріння, з них 24 – з початковим дебітом понад 100 тис. куб. м, що є абсолютним рекордом за останні понад 20 років.

«Такого результату компанії вдалося досягти за рахунок застосування нових технічних можливостей на старих виснажених родовищах, пласти яких раніше були недосяжні, а також активного розбурювання нових родовищ, модернізації інфраструктури й розвитку потенціалу наших спеціалістів і спеціалісток», – повідомляє прес-служба групи.

Як відомо, найпотужнішу свердловину було запущено в квітні 2023 року, її дебіт сягає 580 тис. кубометрів.

Як повідомляв enkorr раніше, УГВ у грудні минулого року запустило дві свердловини на понад 200 тис. кубометрів на добу, у листопаді – ввело в експлуатацію п’ять свердловин, які дають змогу додатково отримувати ще понад 900 тис. куб. м газу на добу, у вересні – також 5 свердловин, які дадуть змогу мати щодоби ще +500 тис. кубометрів газу.

Нагадаємо, з початку року УГВ ввело в експлуатацію понад 60 нових газових свердловин із сумарним середньодобовим дебітом природного газу 5,3 млн куб. м.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти