У початок

Wexler збудує перевалку темних нафтопродуктів

Також є російською мовою

У порту «Південний» буде збудовано комплекс із перевалки бітуму й мазуту. Про це enkorr повідомив Олег Ясківець, голова компанії «Санрайс Логістик», яка відповідає за постачання темних нафтопродуктів у складі Wexler Group, що управляє нафтоперевалочним комплексом у «Південному».

«Цей рік дав змогу по-новому подивитись на морський імпорт бітуму. Новий термінал ми зможемо використовувати для власних вантажів, а також надавати послуги всім охочим», – заявив Ясківець.

За його словами, бітумний комплекс буде збудовано за технологією, яка застосована в портах Миколаєва, де працюють найбільші імпортери бітуму «Альянс Енерго Трейд» і «Кантарелл-Україна», а його потужність складе до 40 тис. т на рік.

«Ми хочемо встигнути побудувати бітумну перевалку до початку наступного дорожньо-будівельного сезону», — зазначив голова «Санрайс Логістик».

Актуальність постачання мазуту знову виникла цього року внаслідок дорожнечі природного газу.

«Ми відчуваємо величезний попит на мазут, хоч це резервне паливо багато хто списав з рахунків. Об'єктивно 1%-вий мазут сьогодні знайти складно, море дасть змогу диверсифікувати це завдання», — каже Ясківець.

Уперше постачання бітуму морем пройшли в 2020 році. За 10 місяців 2021 року морський імпорт становив 249,5 тис. т, збільшившись порівняно з минулим роком у 3,2 раза. У балансі ринку морський імпорт зріс із 8 до 21%.

Раніше повідомлялося, що будівництво бітумної перевалки у Херсоні планує ОККО.

Wexler Group – один із найбільших гуртових трейдерів. З 2019 року компанія виступає оператором нафтоперевалочного терміналу в порту «Південний». Група також займається постачанням темних нафтопродуктів (мазут і бітум), мастильних матеріалів, надає охоронні й експедиторські послуги.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти