У початок

Weatherford International внесли до переліку міжнародних спонсорів війни

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) внесло до переліку міжнародних спонсорів війни ірландсько-американського виробника нафтовидобувного обладнання Weatherford International, який продовжує працювати в росії й утримувати там свої виробничі потужності.

Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

Там зазначають, що нафтовидобувна сфера залишається стратегічно важливою для росії, бо дозволяє рф використовувати енергоносії як зброю і впливати на інші держави.

Weatherford International спеціалізується на виробництві й постачанні нафтовидобувного обладнання і наданні сервісних послуг нафтогазовим підприємствам. Вона працює в росії 16 років, створила там понад 2,5 тис. робочих місць і утримує на території рф сервісні підприємства, бази й підприємства машинобудування.

«У рф Weatherford представлена через ТОВ «Везерфорд Холдингз (Рус)», ТОВ «Везерфорд» і ТОВ «Везерфорт Бизнес Сервис». 2022 року вони разом сплатили податків до бюджету агресора на понад 15 млн дол. США», — зауважують в НАЗК.

Крім того, серед партнерів Weatherford у РФ є і сумнозвісна нафтова компанія «роснєфть», яка залишається основним замовником її послуг.

«Компанія також продовжує бути активним учасником імпортно-експортних операцій з рф. У період із 24 лютого 2022 року по 31 грудня 2023 року вона імпортувала товарів у росію на майже 1,5 млн дол. США. Серед них: матеріали і запчастини для нафтогазової промисловості (фітінги, клапани, вали, прокладки, пластмасові вироби, підшипники)», — підкреслили в НАЗК.

За даними відомства, Weatherford має чіткий намір продовжувати виконувати чинні контракти й укладати нові договори із замовниками в росії.

«У своїй звітності Weatherford пообіцяла виконувати договірні зобов'язання з урахуванням міжнародних санкцій. Компанія успішно перебудувала канали постачання обладнання після накладення цивілізованим світом санкцій на рф, замінивши постачальників на російських або на інші іноземні компанії. Це демонструє не тільки економічну і технологічну підтримку агресора компанією, але й ідеологічну.

Нагадаємо, у червні минулого року ПАТ «Укрнафта» підписало з Weatherford International рамкову угоду про співпрацю в галузі нафтовидобутку.  

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти