У початок

В’язень через інтернет торгував неіснуючими талонами – поліція

На Дніпропетровщині поліція викрила шахраїв, які з виправної колонії продавали неіснуючі талони на пальне за заниженими цінами.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Дніпропетровської області.

Як зазначається у повідомленні, організував незаконний «бізнес» в’язень, який наразі відбуває покарання у колонії за майнові злочини. До протиправної діяльності він залучив двох спільниць.

Задокументували злочинну діяльність аферистів кіберполіцейські спільно зі слідчими слідчого управління поліції Дніпропетровської області й оперативниками Солонянської виправної колонії № 21.

Як встановили правоохоронці, на одній із торгових платформ фігуранти розмістили фейкове оголошення про продаж талонів на пальне, в якому зазначили, що товар відправляють на умовах передплати чи повної оплати. Однак після отримання грошей надсилали потерпілим несправжній QR-код на пальне або взагалі не виконували домовленостей.

«На підставі зібраних доказів поліцейські провели низку обшуків у виправній колонії й за місцем мешкання зловмисниць. Під час слідчих заходів правоохоронці вилучили мобільні телефони, sim-картки, sim-холдери й чорнові записи, які підтверджують причетність фігурантів шахрайств», – зазначають у прес-службі поліції.

16 жовтня організатору незаконного «бізнесу» та двом його спільницям повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Жінкам обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Слідство триває.

Слідчі заходи проводилися під процесуальним керівництвом відділу протидії порушенням прав людини у правоохоронній та пенітенціарній сферах прокуратури Дніпропетровської області.

Як писав enkorr раніше, місяць тому на Кіровоградщині громадян ошукував зловмисник, який, відбуваючи покарання у виправній установі, продавав їм неіснуючі талони на пальне.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти