У початок

Нафтосервісна компанія SLB збільшила прибуток у III кварталі

Прибуток нафтопромислової компанії SLB у ІІІ кварталі зріс на 13% і перевершив оцінки аналітиків завдяки стабільному попиту на її обладнання й технології на міжнародному ринку й у морських проєктах у Північній Америці.

Однак компанія попередила про обмежені витрати міжнародних виробників в умовах слабких цін на нафту.

SLB, яка отримує 81% свого бізнесу на міжнародних ринках, в останні квартали робила ставку на закордонний попит, щоб компенсувати слабкість у Північній Америці.

«Цього показника було досягнуто, попри середовище, коли короткоциклове зростання активності пом’якшилося, а деякі міжнародні виробники обережно витрачали кошти через зниження цін на нафту й велику світову пропозицію, тоді як земельна діяльність у США залишалася пригніченою», — сказав головний виконавчий директор Олів’є Ле Пеш.

Ле Пеш також попередив, що темпи зростання витрат на розвідку сповільнилися за останні кілька місяців, оскільки деякі клієнти «прийняли більш обережний підхід до своїх короткострокових капітальних і дискреційних витрат на тлі нижчих цін на сировину».

Міжнародний дохід зріс на 12% за рік завдяки збільшенню продажів у країнах Близького Сходу, включаючи Саудівську Аравію, ОАЕ, Ірак і Кувейт, а також у Північній Африці, компенсуючи скорочення буріння в Мексиці й Гаяні.

Доходи в Північній Америці зросли на 3% послідовно через більшу активність у Мексиканській затоці США, частково компенсовану меншим обсягом буріння на території США.

Акції SLB піднялися на 0,6%, до $43,75, на премаркеті.

Чистий прибуток, що належить до SLB, без урахування витрат і кредитів, зріс на 13% до $1,27 млрд за три місяці, що закінчилися 30 вересня.

Згідно з даними, зібраними LSEG, без урахування витрат і кредитів SLB повідомила про прибуток у 89 центів на акцію за квартал у порівнянні з оцінкою у 88 центів.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти