У початок

Ув’язнений продав неіснуючі талони на пальне – поліція

Громадян ошукував зловмисник, який, відбуваючи покарання у виправній установі, продавав їм неіснуючі талони на пальне. Про це повідомляє ГУ НП у Кіровоградській області на своєму сайті.

Як зазначається у повідомленні, поліцейські Кіровоградської області завершили розслідування за фактами шахрайства під виглядом продажу талонів на пальне.

«Обвинувальний акт стосовно зловмисника, який відбуваючи покарання, в шахрайський спосіб ошукував громадян, правоохоронці скерували до суду, – повідомляє відділ комунікації поліції Кіровоградщини. – Злочинну діяльність особи задокументували співробітники кіберполіції області спільно з оперативним відділом виправної установи й слідчими Кропивницького райуправління поліції, під процесуальним керівництвом окружної прокуратури».

Згідно з повідомленням правоохоронців, під час телефонних дзвінків зловмисник пропонував придбати неіснуючі талони різних мереж автозаправних станцій за цінами, які набагато нижчі від реальної вартості пального. Після того, як громадяни здійснювали повну оплату, зв'язок з ними припинявся.

Під час обшуку за місцем перебування зловмисника поліцейські вилучили речові докази, що вказують на його причетність до протиправної діяльності.

Наразі фігуранту повідомлено про підозру у 5 епізодах кримінальних правопорушень. Обвинувальний акт за ч. 2 ст. 190 (шахрайство) й ч. 1 ст. 209 (легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом) Кримінального кодексу України скеровано до суду.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років із конфіскацією майна.

Як писав enkorr раніше, буковинець сплатив шахраєві 38 тис. грн за неіснуюче пальне.

Видання також повідомляло, що аферист ошукав жителя Тернопільщини на 45 тис. грн, які той сплатив за талони на неіснуюче пальне. Як і про те, що у Кривому Розі викрили 28-річного шахрая, який через інтернет реалізовував фальшиві талони на пальне.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти