У початок

Тернополянина ошукали на 45 тис. грн з талонами на пальне

Аферист ошукав жителя Тернопільщини на 45 тис. грн, які той сплатив за талони на неіснуюче пальне. Про це повідомляє ГУ НП у Тернопільській області на своєму сайті.  

«Співробітники Тернопільського районного управління поліції задокументували шахрайство, пов’язане із талонами на пальне. Зловмисники спочатку входять у довіру покупців, а далі привласнюють їхні гроші», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається у повідомленні відділу комунікації поліції Тернопільської області, за допомогою до працівників поліції звернувся 40-річний житель обласного центру. Зі слів чоловіка, в одній із соціальних мереж приєднався до групи, де можна придбати талони. До покупки його підштовхнула вигідна ціна. Тернополянин двічі замовляв паливо у невідомого й успішно використовував їх.

«Проте третя покупка 1000 літрів, – повідомляють правоохоронці, – за яку він віддав 45 тис. грн, виявилася пасткою. Цього разу покупець талони не отримав, а співрозмовник перестав виходити на зв’язок й видалив усе листування.

Цей факт дізнавачі внесли у Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до ч. 1 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

«При купівлі товарів дистанційно потрібно бути обачними і ретельно перевіряти інформацію через офіційні сайти, «гарячі лінії», соціальні мережі автозаправних станцій», – кажуть у поліції.

Як писав enkorr раніше, у Кривому Розі викрили 28-річного шахрая, який через інтернет реалізовував фальшиві талони на пальне.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти