У початок

Слідом за «Нафтаном»: Мозирський НПЗ працює на половину потужності

Також є російською мовою

Мозирський нафтопереробний завод частково зупинив виробництво нафтопродуктів, повідомляють джерела enkorr.

«Завод працює на половину потужності. Більшість об'єктів зупинено на нібито капітальний ремонт», — повідомив співрозмовник видання, додавши, що пусконалагоджувальні роботи на установці H-oil зупинено через відсутність іноземних фахівців, а обладнання консервується.

«Виганяють усіх підрядників. Усі роботи планують виконувати самотужки», — додав він.

За його словами, також призупинено дію колективного договору, що передбачає скасування всіх премій і додаткових виплат. При цьому співрозмовник enkorr зазначив, що за лютий усі фінансові зобов'язання перед співробітниками було виконано у повному обсязі.

Раніше стало відомо про скорочення виробництва на другому білоруському нафтопереробному підприємстві, «Нафтан». У прес-службі заводу заявили, що «з урахуванням поточної ситуації, що складається», підприємство з 9 березня до 30 квітня призупиняє окремі позиції колективного договору.

Зазначимо, до початку війни, яку розпочала РФ проти нашої країни, основним споживачем білоруської нафтопереробки була Україна.

За даними Консалтингової групи «А-95», 2021 р. на Білорусь припало майже 2,88 млн т, або 36% усього українського ринку дизельного пального. Крім того, за підсумками року РБ охопила 44% (998,5 тис. т) ринку бензину, 45% (624 тис. т) ринку бітумів, 22% (81,4 тис. т) авіаційного пального і 15% (289 тис. т) ринку скрапленого газу.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти