У початок

Європейська комісія дає Orlen більше часу для завершення угоди з Unimot

До 20 грудня 2022 року Unimot мав отримати 100% акцій Lotos Terminale у рамках реалізації заходів із захисту прав людини, визначених Європейською комісією. Перенесення терміну погоджено з Європейською комісією, повідомив виконавчий директор з капітальних інвестицій PKN Orlen Роберт Слешинскі.

Компанія Unimot повідомила 30 грудня в заяві фондової біржі, що «вона не може чітко визначити розмір впливу на скориговану EBIDTA запланованого придбання 100% акцій Lotos Terminale SA через, серед іншого, нездатність точно визначити дату закриття цієї операції в 2023 р., а отже, мить, коли починається консолідація цих активів у межах групи.

Додано, що «Емітент і його дочірня компанія – UNIMOT Investments sp. z o. o. співпрацюють із продавцем з метою швидкого завершення операції з придбання акцій Lotos Terminale.

До 20 грудня 2022 року PKN Orlen повинна була виконати всі заходи правового захисту, призначені їй Європейською комісією (ЄК) у зв’язку зі злиттям з Grupa Lotos. Вимогою ЄС є, серед іншого, продаж Unimot логістичної зони палива та асфальту в складі компанії Lotos Terminale.

«Через складність цієї транзакції з Європейською комісією було узгоджено відстрочку», — сказав PAP виконавчий директор з капітальних інвестицій PKN Orlen Роберт Слешинскі. На запитання, чи були якісь проблеми із завершенням цієї угоди, Слешинскі відповів, що це радше «операційні труднощі, пов’язані з облаштуванням структури співпраці».

«У рамках продажу цих терміналів у нас є визначений план управління потужністю в групі загалом, і це тільки операційні питання. Тут немає жодної проблеми», — підкреслив він.

Група «Юнімот» стала третім гравцем на ринку зберігання палива.

1 серпня правління Unimot повідомило, що підписало угоду про передачу частини підприємства, пов'язаного з сегментом торгівлі паливом, від Unimot до її дочірньої компанії — Unimot Paliwa. Пояснювалося, що це підготовка групи до ролі незалежного логістичного оператора, яким стане Unimot у результаті завершення придбання Lotos Terminale.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти