У початок

2023 року апетит Китаю до СПГ зросте на тлі низького попиту в Азії — Reuters

Прогнозується, що попит на СПГ у Китаї відновиться 2023 року, оскільки країна вийде з-під контролю COVID-19 і стане яскравою плямою споживання скрапленого газу в Азії, повідомляє Reuters.

Зі слів аналітиків Rystad Energy, Wood Mackenzie та ICIS, попит Китаю має відновитися до 70–72 млн тонн 2023 року, що на 9-14% вище, ніж 2022 року.

Але імпорт у Китай, який має другу за величиною економіку у світі, ймовірно, не досягне рекордного рівня 2021 року, оскільки ціни залишатимуться високими, а тривалі наслідки пандемії обмежать апетит, додали вони.

Ці високі ціни продовжуватимуть пригнічувати попит з боку китайського промислового й енергетичного секторів, обидва дуже чутливі до вартості енергії, сказав Вей Сюн, старший аналітик Rystad Energy.

«Імпульс зростання в різних секторах може бути відновлено лише після того, як високий рівень зараження знизиться і коли співробітники повернуться до роботи», — сказала вона, додавши, що «це буде поступовий процес, і відновлення може зайняти кілька місяців».

Державні чиновники з питань енергетики підрахували, що 2022 року річний попит Китаю на природний газ, можливо, впав уперше за два десятиліття через слабкий попит з боку галузей промисловості, які постраждали через пандемію.

2021 року Китай був найбільшим імпортером СПГ у світі, але торік цю позицію утримувала Японія.

Минулого року ціни на газ підскочили після того, як росія після повномасштабного вторгнення в Україну скоротила постачання в Європу. Це призвело до того, що Європа імпортувала рекордні обсяги СПГ, піднявши спотові ціни на СПГ в Азії до історичного максимуму.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти