У початок

Європа відновила закупівлю нафти в ОАЕ для заміни російської – Reuters

Французька TotalEnergies зафрахтувала танкер для відвантаження нафти з Об'єднаних Арабських Еміратів на початку травня до Європи. Це перше постачання за два роки. Про це повідомляє Reuters.

Компанія CSSSA, судноплавний підрозділ TotalEnergies, зафрахтувала танкер SUezmax Moscow Spirit для відвантаження 1 млн барелів сирої нафти Murban із порту «Джебель-Данна» для Великої Британії 1-3 травня.

Нафта Das із Абу-Дабі востаннє відвантажувалася для Італії у травні 2020 року.

Вікно для близькосхідної нафти, що прямує в Європу, відчинилося після того, як європейські покупці відмовилися від російської нафти після вторгнення рф в Україну.

Очікується, що найближчими місяцями в Європу буде відправлено більше партій сирої нафти з Абу-Дабі, щоб компенсувати постачання російської нафти, оскільки Євросоюз готує нові санкції щодо імпорту російської нафти, кажуть трейдери. Це, можливо, призведе до переспрямувань деяких постачань далі від Азії.

За словами одного з трейдерів, глобальний торговий потік «перебудовується», щоб реагувати на зміни у постачанні російської нафти.

ЄС готує «розумні санкції» проти імпорту російської нафти, повідомляє The Times із посиланням на виконавчого віце-президента Єврокомісії Валдіса Домбровскіса.

росія є найбільшим постачальником нафти в Європу, вона забезпечила в 2020 році 26% нафти, що імпортується.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти