У початок

Shell хоче продати Китаю свої 27,5% у проєкті «сахалін-2»

Нафтогазова компанія Shell йде зі свого найбільшого СПГ-проєкту в російській федерації «сахалін-2». Корпорація веде переговори про продаж своєї частки компаніям з Китаю.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на Financial Times.

Керівництво Shell намагається компенсувати втрати, спровоковані тимчасовою зупинкою роботи в росії. Адміністрація компанії веде переговори з китайськими Cnooc, CNPC і Sinopec, щоб продати свою частку в проєкті «сахалін-2», а це 27,5%.

У свою чергу китайські компанії згодні на угоду за умови, якщо їм нададуть значну знижку. Таким чином, Shell може зазнати великих втрат, але інших покупців немає.

Як повідомлялося, на початку березня компанія Shell оголосила про намір поетапно вийти з усіх російських вуглеводневих проєктів. Та агентство Bloomberg 9 квітня повідомило, що Shell, попри публічну заяву про відмову від російської нафти, продовжує її купувати, використовуючи схему приготування блендів.

Як відомо, за два тижні квітня нафтова промисловість рф втратила 7,4% щоденного видобутку. За прогнозами, видобуток її ключового експортного товару тільки падатиме. 

Довідка enkorr

Нафтогазовий проєкт «сахалін-2» реалізується на острові Сахалін на умовах розподілу продукції. Причому 60% газу призначалося Японії. Контрольний пакет акцій належить російській компанії «газпром».

До проєкту залучені такі компанії як Shell, Mitsui й Mitsubishi. 2018 р. частка сахалінського СПГ, виробництво якого склало 11,41 млн т, в Азіатсько-тихоокеанському регіоні, за оцінкою «сахалін енерджі», досягла 4,8%, на світовому ринку — 3,6%.

 

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти