У початок

Європа рекордно нарощує імпорт дизпального — Reuters

Європа все більше звертається до неросійських постачальників для забезпечення своїх потреб у дизельному пальному, причому в вересні його імпорт досягне максимуму за три роки. Про це з посиланням на дані нафтової аналітичної компанії Vortexa пише Reuters.

Зокрема, в період 1-11 вересня Європа імпортувала 1,65 мільйона барелів дизпального щодня, що є найвищим показником із серпня 2019 року. Для порівняння, у серпні середньодобовий імпорт ДП складав 1,46 млн барелів.

При цьому, у вересні імпорт дизельного пального із рф склав 44% від загального обсягу проти 51% у серпні й 60% у липні. Водночас частка Близького Сходу в європейському імпорті досягла 30% проти 23% у серпні.

Прогнозується, що імпорт дизпального із Близького Сходу за весь вересень зросте приблизно на 50%, до 500 тис. б/д, що є найвищим показником із травня 2018 року. При цьому імпорт з Азії залишатиметься загалом стабільним на рівні близько 225 тис. б/д порівняно з серпнем, але він більш ніж утричі вищий, ніж у липні, й близький до останнього максимуму листопада минулого року.

«Імпорт дизельного пального можна пояснити тим, що дистриб'ютори в Європі планують впровадити санкції проти рф під кінець року, тому накопичують запаси зараз, тим паче коли ціни падають», – каже європейський трейдер.

Нагадаємо, Європейський Союз припинить купувати всю російську сиру нафту, що перевозиться морем, із початку грудня, а через два місяці заборонить усі російські нафтопродукти на знак протесту проти повномасштабного вторгнення москви в Україну.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти