У початок

Ціна на нафту Brent опустилася до $93,9 за барель

Ціни на нафту трохи знижуються на торгах у четвер після впевненого підйому за підсумками попередньої сесії. Трейдери стежать за ситуацією у Китаї, а також оцінюють заяву Міністерства енергетики США щодо планів поповнення стратегічного нафтового резерву (SPR).

Влада Ченду, столиці провінції Сичуань, готується пом'якшити карантинні обмеження в окремих районах міста, в якому проживає 21 млн осіб, повідомляє агентство Bloomberg.

Напередодні Міжнародне енергетичне агентство (МЕА) заявило, що попит на нафту в Китаї 2022 року може знизитися вперше з 1990 року через жорсткі заходи, до яких вдається влада для стримування поширення коронавірусу. Згідно з прогнозом МЕА, попит на нафту в КНР цього року зменшиться на 2,7%.

Вартість листопадових ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:20 за київським часом у четвер становить $93,9 за барель, що на $0,2 (0,21%) нижче за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у середу ці контракти здорожчали на $0,93 (1%), до $94,1 за барель.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на жовтень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) становить на цей час $88,41 за барель, що на $0,07 (0,08%) нижче за підсумкове значення попередньої сесії. На час закриття ринку напередодні вартість цих контрактів збільшилася на $1,17 (1,3%), до $88,48 за барель.

Міністерство енергетики США заявило в середу, що може розпочати поповнення стратегічного нафтового резерву (SPR) лише після 2023 фінансового року, який розпочнеться 1 жовтня. Раніше агентство Bloomberg повідомило з посиланням на джерела, що Штати мають намір почати поповнення SPR при падінні ціни на нафту нижче за $80 за барель. У Міненерго зазначили, що його план щодо SPR не передбачає тригерної ціни, яка має спровокувати закупівлю нафти.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти