У початок

Уряд планує 2023 року працювати на чинній податковій базі — прем'єр

Проєкт держбюджету України на 2023 рік, який уряд схвалив 13 вересня, побудований на чинній податковій базі, і її зміна наступного року не планується, за винятком повернення акцизу на пальне. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

«Чинне законодавство не передбачає зміни податкової бази, якщо ці пропозиції не оформлено до 1 липня. Оскільки цього не відбулося, ми не плануємо жодних змін податкової бази… З ПДВ, ПДФО, ЄСВ – не плануємо жодних змін», – сказав він на прес-конференції у Києві у середу, передає «Інтерфакс-Україна».

Шмигаль зазначив, що це також пов'язано зі співпрацею з партнерами України.

На прес-конференції він також повідомив, що з початку війни на 2,5 млн осіб зменшилася кількість людей, які сплачують ЄСВ і ПДФО.

Нагадаємо, Верховна Рада 15 березня 2022 року ухвалила закон №7137-д, яким передбачила нульову ставку акцизу на бензин, дизельне пальне й скраплений газ і зменшення ПДВ з 20-ти до 7%.

Через п’ять місяців уряд вніс у ВР законопроєкт про скасування пільгового оподаткування на пальне. Наразі документ погоджено до другого читання у парламенті Комітетом ВРУ з питань податкової та митної політики.

Фінальна версія ставок акцизів виглядає так:  бензин –  €100/1000 літрів; дизельне пальне – €100/1000 літрів; автогаз – €52/1000 літрів. Для біопалива ставку зі 100€ зменшили до 26€/1000 літрів і біодизеля — 18€/1000 літрів. І такі ставки для «біо-» будуть діяти 5 років.  

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти