У початок

Вірменія перейшла на оплату російського газу рублями

Як заявив міністр економіки Вірменії Вагана Керобяна, ціну буде зафіксовано в доларах, а оплата проводитиметься в рублях, повідомляє УНІАН.

«Наскільки я знаю, останні кілька платежів були саме в рублях, але за відповідним курсом», – зазначив міністр.

Представник «газпрому» сєргєй купріянов підтвердив, що контракт з Єреваном «уже кілька років дозволяє платити за газ в рублях, і ця можливість використовується». За контрактом Вірменія отримує газ за $165 за тисячу кубометрів.

Варто зазначити, що наказ президента рф путіна про обов'язкові платежі за газ російською валютою стосувався тільки т.зв. «недружніх країн» (на сьогодні це 48 розвинених країн світу), до яких Вірменія не відноситься.

Раніше Європейська комісія вивчила вимоги путіна оплачувати газ в рублях і дійшла висновку, що це порушить санкції. Таким чином, жодна країна ЄС не повинна оплачувати «блакитне паливо» російською валютою.

Нагадаємо, Україна запропонувала Європейському Союзу оплачувати Російські нафту і газ за «іранською моделлю». Йдеться про те, щоб оплату переводити на спеціальний рахунок, до якого рф зможе отримати доступ тільки після припинення війни проти України.

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти