У початок

Франція підтримала нафтове ембарго проти росії

Франція на рівні ЄС підтримала нафтове ембарго проти росії. Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у ніч на п'ятницю, повідомляють УНН.

«Поговорив із моїм французьким колегою Жан-Івом Ле Дріаном. Вдячний Франції за підтримку нафтового ембарго щодо росії на рівні ЄС. Україна переконана, що цей крок треба зробити якнайшвидше», – написав Кулеба у Twitter.

Як відомо, ЄС не запроваджував заборону на імпорт російської нафти у відповідь на вторгнення росії в Україну, тому що деякі країни дуже залежать від російської нафти.

Натомість 8 квітня Рада Європейського Союзу офіційно повідомила, що ЄС ухвалив п'ятий пакет санкцій проти рф, куди увійшло вугільне ембарго, що запрацює аж у серпні 2022 року. При цьому у Єврокомісії вказали, що обговорюють обмеження на імпорт російської нафти.

При цьому було зазначено, що великі світові нафтотрейдери планують скоротити закупівлю нафти й палива у російських державних нафтових компаній уже 15 травня, щоб уникнути порушення санкцій Європейського Союзу проти росії.

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти