У початок

Польща запровадила ембарго на закупівлі вугілля з рф

На тлі неспровокованого повномасштабного військового вторгнення росії в Україну Польща запровадила ембарго на закупівлі російського вугілля. Про це повідомив керівник Офісу президента України Андрій Єрмак на своєму телеграм-каналі.

«Економічна війна з росією триває. Польща ввела ембарго на російське вугілля. Також акт про спеціальні рішення, підписаний президентом Польщі, передбачає можливість заморожувати активи суб'єктів і осіб, які підтримують агресію росії щодо України», – зазначив він.

За його словами, саме Польща й країни Балтії – локомотив і приклад для інших країн ЄС у швидкості ухвалення необхідних рішень з протистояння росії на економічному фронті.

Так, «відмова від купівлі російського газу країнами Балтії і заява про майбутнє скасування закупівель нафти і газу Польщею з чіткими термінами – це ті рішення, які Україна очікує від Заходу», акцентував він.

Водночас керівник Офісу президента додав, що нині найбільш важливий чинник – це швидкість як ухвалення рішень, так і здійснення конкретних кроків. «Усі мають діяти якомога швидше. Бо за кожен день, який витрачається на ухвалення рішень, українці платять надто високу ціну – життям наших громадян», – підсумував він.

 

 

 

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти