У початок

Власникові мережі АЗС, який купив пальне Кіровоградської НК, вручили підозру

Також є російською мовою

Власнику мережі АЗС, який придбав 10 тис. л незаконно виготовленого дизельного пального з метою його подальшої реалізації, повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Кіровоградської області.

«Одному з фігурантів справи повідомили про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 1 ст. 204 КК України, тобто придбання для збуту і реалізації незаконно виготовлених нафтопродуктів (дизельного пального) в кількості 10 тис. л», – заявили в прокуратурі.

Як розповів enkorr в.о. начальника Кіровоградського управління Державної фіскальної служби України Матвій Щербина, йдеться про мережу АЗС, яка є фігурантом кримінального провадження за фактом незаконного виготовлення бензину і дизельного пального без сплати податків ТОВ «Кіровоградська нафтова компанія» (КНК).

Чиновник нагадав, що торік у листопаді правоохоронці викрили КНК у виготовленні пального й подальшій його реалізації як розчинників, лакофарбових компонентів та інших товарів, які не обкладаються акцизом.

Тоді під час обшуків на нафтопереробному підприємстві, у покупця ресурсу – мережі АЗС та інших фігурантів кримінального провадження було вилучено 540 тис. л палива на суму понад 13,4 млн грн, майже 1,2 млн грн і $22 тис. готівкою, комп'ютерну техніку, накопичувачі пам'яті, печатки, документи, чорнові записи, автоцистерну. Вилучене майно оцінено в 14,4 млн грн.

Нагадаємо, під час онлайн-конференції Petroleum Ukraine 2020 директор Консалтингової групи «А-95» Сергій Куюн заявив, що українські міні-НПЗ щорічно виробляють і реалізують без сплати акцизного та інших податків близько 300 тис. т палива. За його оцінками, втрати держбюджету від такої діяльності становлять близько 4 млрд грн.

Тим часом, Матвій Щербина розповів про те, що довести нелегальне виробництво і викрити компанію в реалізації такого продукту можна, лише задокументувавши весь цикл потрапляння стабільного продукту на завод, його подальшу логістику й реалізацію вже кінцевому споживачеві (автомобілісту).

Подробиці розслідування правоохоронцями діяльності Кіровоградської нафтової компанії читайте в матеріалі enkorr «Сірі» схеми на білому заводі?».

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти