У початок

Влада рф заявила про «авіаудар ЗСУ» по нафтобазі в бєлгороді (оновлено)

На нафтобазі у російському бєлгороді неподалік українського кордону сталася пожежа. Про це повідомляє російський ТАСС з посиланням на губернатора бєлградської області вячеслава гладкова.

Гладков заявив, що постраждали двоє — працівники нафтобази.

Він стверджує, що пожежа сталася внаслідок авіаудару з двох вертольотів українських військ, які зайшли на територію росії на низькій висоті.

Президенту рф владіміру путіну доповіли про ситуацію в бєлгороді, де після можливого авіаудару сталася пожежа. Про це з посиланням на російські пропагандистські ЗМІ, які наводять слова прес-секретаря президента дмітрія пєскова, повідомляє УНІАН.

За словами пєскова, путіна поінформували про ситуацію. У бєлгороді вживаються заходи для безперебійного забезпечення регіону пальним. Пєсков упевнений, що подія – «безумовно не те, що можна сприймати як створення умов, комфортних для продовження переговорів». 

«Наразі «роснєфть» перерозподіляє запаси з бази в Губкіні по області. З урахуванням перерозподілу їм вистачить запасів на всі заправки для роботи на термін від 5 до 13 днів», – запевнив губернатор бєлгородської області вячеслав гудков, додавши, що решта постачальників бензину працюють у штатному режимі. 

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що не може ні підтвердити, ні спростувати ймовірну причетність України до авіаудару по нафтобазі в російському місті бєлгороді, оскільки не володіє всією військовою інформацією, пише Reuters

Пізніше було оприлюднено позицію Міноборони України щодо того, що Україна не несе відповідальності за всі катастрофи чи події, що відбуваються на території рф, зокрема й щодо пожежі на нафтобазі у бєлгороді. Це заявив спікер МО Олександр Мотузяник на брифінгу в українському медіа-центрі 1 квітня, відповідаючи на запитання ЗМІ.

«Я хочу наголосити на тому, що станом на сьогоднішній день українська держава здійснює оборонну операцію з відбиття збройної російської агресії на території України. І це зовсім не означає, що Україна має нести відповідальність за всі прорахунки, за всі катастрофи й усі події, що відбуваються на території рф.

Ми не вперше бачимо такі звинувачення. Тому я не буду ні підтверджувати цю інформацію, ні спростовувати», – сказав Мотузяник.

Нагадаємо, за два дні до цього, 30 березня, в бєлгородській області вибухали склади з боєприпасами.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти