У початок

Влада Франції закликала припинити страйки на НПЗ найближчим часом

Рішення для припинення багатотижневого страйку нафтопереробних заводів, який виснажив запаси пального на французьких автозаправних станціях, має бути знайдено найближчим часом, заявив сьогодні міністр фінансів Франції Бруно Ле Мер в інтерв'ю французькому радіо.

Ле Мер сказав, що уряд готовий чекати «кілька днів, а не тижнів», поки профспілки й залучені компанії знайдуть рішення. Інакше у французького уряду, зі слів міністра, не залишиться вибору, окрім як втрутитися самому, щоб припинити страйки.

«Наші співвітчизники не повинні бути супутніми жертвами», — додав Ле Мер.

Раніше представник французького уряду Олів'є Веран заявив про готовність влади втрутитися, щоб знайти вихід із глухого кута, пов'язаного зі страйками.

Нагадаємо, за даними Міністерства енергетичного переходу, станом на неділю, 9 жовтня, близько 30% АЗС у Франції мали проблеми з нестачею палива. Напередодні цей показник складав 21%.

Перебої із постачанням пального на АЗС у Франції виникли через страйки. Акції протесту зачепили об'єкти компаній TotalEnergies і ExxonMobil. У зв'язку з цим не працює найбільший завод TotalEnergies, розташований у Нормандії. Крім того, не працюють два заводи ExxonMobil.

Проблема ускладнюється тим, що до страйку на низці об'єктів долучилися співробітники служби доставки пального. Наприклад, на НПЗ TotalEnergies у Фейзені виробництво пального триває, проте його доставка покупцям поки що неможлива.

Учасники страйків вимагають підвищення зарплати на 10%, оскільки, на їх погляд, енергетичні компанії цього року заробили дуже багато і тому здатні платити більше працівникам.

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти