У початок

Угорщина з Сербією будують новий нафтопровід

Угорщина й Сербія побудують трубопровід для постачання в Сербію російської нафти через нафтопровід «дружба», оскільки постачання нафти через Хорватію підпадають під санкції ЄС. Про це із посиланням на Reuters повідомляє ZN,UA. 

Таким чином країни хочуть отримати дешеву нафту замість заблокованої санкціями нафти через Хорватію.  

«Новий нафтопровід дозволить постачати в Сербію дешеву сиру нафту марки Urals, підключившись до нафтопроводу «дружба», — написав у twitter речник уряду Угорщини Золтан Ковач.

Він додав, що постачання нафти в Сербію здійснювалось здебільшого трубопроводом через Хорватію, однак через прийняті санкції «навряд чи це буде можливим у майбутньому».

Південна гілка нафтопроводу «дружба» проходить через Україну до Угорщини, Словаччини й Чехії, і протягом багатьох років є основним джерелом постачання нафтопереробних заводів трьох країн.

Єдиною нафтовою компанією Сербії є NIS, в якій російські «газпром нафто» і «газпром» разом мають контрольний пакет акцій.

Раніше цього місяця Угорщина отримала від рф відтермінування оплати за газ.

Минулого тижня Європейський Союз погодив нові обмеження проти росії через її війну в Україні, які включають обмеження цін на нафту для морських постачань російської нафти у треті країни.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти