У початок

Vitol 2021 р. збільшив постачання нафти і нафтопродуктів на 7%

Міжнародний трейдер Vitol 2021 року збільшив постачання нафти і нафтопродуктів на 7% — до 7,6 млн барелів на добу, повідомляється в прес-релізі компанії.

Оборот Vitol за підсумками року підскочив у два рази і досягнув $279 млрд на тлі зростання цін на енергоносії.

«Енергетика залишається найважливішою темою на порядку денному. Поряд із глобальним визнанням потреби в енергетичному переході існує більш актуальне питання енергетичної безпеки й доступності. Енергетичні ринки відреагували на політичні події сплеском волатильності в короткостроковій перспективі. У більш довгостроковій перспективі торгові потоки скоригуються, але ціни залишаться підвищеними протягом деякого часу», — наводяться у повідомленні слова голови групи Vitol Рассела Харді.

Він зазначив, що завдяки відновленню попиту обсяги постачання нафти і нафтопродуктів 2021 року відновилися майже до рівня доковідного 2019 року, крім постачань авіапального, які, як і раніше, перебувають на 22% нижче за рівень дворічної давності.

На думку Харді, у довгостроковій перспективі попит на нафту знижуватиметься, проте в найближче десятиліття він продовжить зростати, багато в чому за рахунок ринків, які розвиваються.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти