У початок

Виробництво дизельного пального у Болгарії торік зросло на 60%

2022 року Болгарія значно збільшила обсяги виробництва нафтопродуктів, свідчать дані Національного інституту статистики.

Зростанню сприяло збільшення переробки нафти на «Нефтохім Бургасі», торік НПЗ російського «лукойлу» прийняв 7 млн тонн сировини, що на 67% більше, ніж 2021 року. Зростання переробки зумовлено низькою базою порівняння: у жовтні й листопаді 2021 року на «Нефтохім Бургасі» зупиняли виробництво для проведення ремонтних робіт

З початку минулого року переробка нафти на болгарському заводі почала збільшуватись, у «лукойлі» прийняли рішення підвищити завантаження потужностей у Бургасі, оскільки компанія очікувала введення обмежень на постачання нафти на європейський ринок після початку повномасштабної військової агресії росії проти України.

Виробництво дизельного пального у Болгарії торік зросло на 60%, до 3,43 млн тонн. Завдяки цьому обсяги експортних постачань продукту збільшилися до 1,4 млн тонн із 546 тис. тонн 2021 року. Основним напрямком відвантажень дизпального з Болгарії був український ринок. За даними еnkorr, 2022 року болгарські компанії спрямували в Україну 617 тис. тонн продукту. Також великі обсягу дизпального відвантажувалися у Румунію й Сербію.

Виробництво інших нафтопродуктів у Болгарії також збільшилося. За даними Національного інституту статистики, випуск бензинів зріс на 83%, до 1,82 млн тонн, авіаційного палива — на 38%, до 242 тис. тонн, скрапленого газу — на 41%, до 90 тис. тонн.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти