У початок

Видобуток ОПЕК+ зріс у серпні попри скорочення Саудівської Аравії і рф

Відповідно до останнього опитування Platts, проведеного S&P Global Commodity Insights, видобуток сирої нафти ОПЕК+ у серпні зріс на 120 тис. барелів на добу (б/д), оскільки зростання в Ірані, Іраку й Нігерії з лишком компенсувало подальше скорочення в Саудівській Аравії й росії.

Видобуток ОПЕК+ становив у середньому 40,52 млн б/д на місяць, при цьому 13 членів ОПЕК видобувають 190 тис. б/д щомісячно. Видобуток у країнах, що не входять до ОПЕК, у коаліції скоротився на 70 тис. б/д.

Навіть попри чисте збільшення, видобуток групи залишається значно нижчим за рівень, який був раніше цього літа, оскільки Саудівська Аравія з липня добровільно скоротила видобуток на 1 млн б/д, щоб підвищити ринкові ціни.

Видобуток сирої нафти в Саудівській Аравії становив 8,95 млн б/д у серпні, що на 100 тис. б/д менше за місяць і є найнижчим із травня 2021 року, показало опитування.

Найбільший виробник у групі, що не входить в ОПЕК, росія, у серпні знизив видобуток на 20 тис. б/д, до 9,4 млн б/д. У липні росія пообіцяла скоротити постачання на 500 тис. б/д, але уточнила, що це стосується експорту, а не виробництва. Відтоді країна заявила, що з вересня зменшить скорочення до 300 тис. б/д.

Стриманість Саудівської Аравії, яка є доповненням до менших скорочень, зроблених іншими членами ОПЕК+ з травня, значною мірою пояснюється недавнім підвищенням цін на сиру нафту до 10-місячного максимуму, оскільки вони відбулися в той час, коли багато прогнозистів очікують жорсткого ринку.

Саудівська Аравія й росія 5 вересня оголосили, що продовжать скорочення до кінця 2023 року, що призведе до того, що аналітики S&P Global оцінюють дефіцит пропозиції в 1,8 млн б/д у другій половині року.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти